РЕГИОН

Демократе: Ко је за смену Бечића, направио је дил са ДПС-ом

Свако ко сутра на ванредној седници Скупштине буде гласао за смену Алексе Бечића или не буде учествовао у гласању, направио је дил са ДПС-ом и формирао нову парламентарну коалицију, поручили су из Демократске Црне Горе.
Sputnik
Демократе Црне Горе оцењују да се сменом председника Скупштине конституише нова парламентарна већина са подносиоцима иницијативе, чиме они који су гласали за смену бирају коалициону страну.
„С обзиром да се председник разрешава већином од укупног броја присутних посланика, свако ко гласа ‘за’ или не учествује у гласању, направио је дил са ДПС-ом и формирао нову парламентарну коалицију“, наводе из те странке, чији је Бечић председник.
Демократе сматрају да се криза о избору нове Владе може разрешити искључиво на два начина: договором унутар парламентарне већине и партија представника мањинских народа или изборима.
„Сви закулисни договори, који иду у правцу ‘ако се не договоримо са парламентарном већином, договорићемо се са ДПС-ом’ јесу кукавичије јаје које се подмеће са циљем фингирања преговора“, наводе из Демократске Црне Горе.
Подсетимо, црногорски парламент у понедељак ће на ванредној седници расправљати о предлогу за разрешење председника Скупштине Алексе Бечића.
РЕГИОН
СНП и ДФ неће гласати за смену Бечића
РЕГИОН
Дан након обарања владе Црне Горе — много питања без одговора
РЕГИОН
Црна Гора: Изгласано неповерење Влади, ДПС слави
Коментар