ДРУШТВО

Зашто кафу не треба пити са шећером

Свакодневно заслађивање омиљених напитака чини да у наш организам, готово непотребно уносимо шећер.
Sputnik
Иако је реч о малој количини, свакодневно нагомилавање шећера трајно доприноси повећању телесне тежине и може наштетити здрављу.
Особе које свој омиљени напитак свакодневно заслађују у свој организам додатно уносе чак 69 калорија, показало је последње истраживање америчких научника са универзитета Илиноис, које је објављено у часопису "Паблик Хелт". Кафа и чај, најпопуларнији су напици у свету и амерички стручњаци кажу да су оба напитка готово бескалорична, преноси „Блиц бизнис“.
Али, проблем је у додацима, млеку, шећеру и шлагу. Са овим додацима, кафа или чај постају изразито калорична пића. Иако се број калорија које се на тај начин уносе у организам не чини великим, постепно и неприметно може резултирати повећањем телесне тежине.
Научници и нутриционисти усагласили су се да, уколико већ не можемо да избацимо шећер или млеко из кафе, покушамо да дневно конзумирамо само једну шољицу овог напитка.
РУСИЈА
Може ли кафа да се пије током оброка – шта кажу руски лекари
ДРУШТВО
Да ли кафа заиста побољшава концентрацију: Студије дошле до нових открића
ДРУШТВО
Разбијен мит о негативном утицају кафе: Сви бенефити конзумације популарног напитка
Коментар