https://sputnikportal.rs/20220206/zasto-kafu-ne-treba-piti-sa-secerom-1134043556.html
Зашто кафу не треба пити са шећером
Зашто кафу не треба пити са шећером
Sputnik Србија
Свакодневно заслађивање омиљених напитака чини да у наш организам, готово непотребно уносимо шећер. 06.02.2022, Sputnik Србија
2022-02-06T10:06+0100
2022-02-06T10:06+0100
2022-02-06T10:06+0100
друштво
магазин
стил живота
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110987/30/1109873097_0:180:1920:1260_1920x0_80_0_0_3beacac4b1d5f19eb7f77c3b05043ee3.jpg
Иако је реч о малој количини, свакодневно нагомилавање шећера трајно доприноси повећању телесне тежине и може наштетити здрављу.Особе које свој омиљени напитак свакодневно заслађују у свој организам додатно уносе чак 69 калорија, показало је последње истраживање америчких научника са универзитета Илиноис, које је објављено у часопису "Паблик Хелт". Кафа и чај, најпопуларнији су напици у свету и амерички стручњаци кажу да су оба напитка готово бескалорична, преноси „Блиц бизнис“.Али, проблем је у додацима, млеку, шећеру и шлагу. Са овим додацима, кафа или чај постају изразито калорична пића. Иако се број калорија које се на тај начин уносе у организам не чини великим, постепно и неприметно може резултирати повећањем телесне тежине.Научници и нутриционисти усагласили су се да, уколико већ не можемо да избацимо шећер или млеко из кафе, покушамо да дневно конзумирамо само једну шољицу овог напитка.
https://sputnikportal.rs/20220202/moze-li-kafa-da-se-pije-tokom-obroka--sta-kazu-ruski-lekari-1133892061.html
https://sputnikportal.rs/20220130/da-li-kafa-zaista-poboljsava-koncentraciju-studije-dosle-do-novih-otkrica-1133776752.html
https://sputnikportal.rs/20220126/razbijen-mit-o-negativnom-uticaju-kafe-svi-benefiti-konzumacije-popularnog-napitka-1133656118.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110987/30/1109873097_0:0:1920:1440_1920x0_80_0_0_d848383687f85e705f1bdfa15cd914e0.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
магазин, стил живота
Зашто кафу не треба пити са шећером
Свакодневно заслађивање омиљених напитака чини да у наш организам, готово непотребно уносимо шећер.
Иако је реч о малој количини, свакодневно нагомилавање шећера трајно доприноси повећању телесне тежине и може наштетити здрављу.
Особе које свој омиљени напитак свакодневно заслађују у свој организам додатно уносе чак 69 калорија, показало је последње истраживање америчких научника са универзитета Илиноис, које је објављено у часопису "Паблик Хелт". Кафа и чај, најпопуларнији су напици у свету и амерички стручњаци кажу да су оба напитка готово бескалорична,
преноси „Блиц бизнис“.
Али, проблем је у додацима, млеку, шећеру и шлагу. Са овим додацима, кафа или чај постају изразито калорична пића. Иако се број калорија које се на тај начин уносе у организам не чини великим, постепно и неприметно може резултирати повећањем телесне тежине.
Научници и нутриционисти усагласили су се да, уколико већ не можемо да избацимо шећер или млеко из кафе, покушамо да дневно конзумирамо само једну шољицу овог напитка.