Кухињска со
Нутриционисти кажу да садржи најмање корисних материја јер је подложна тешком хемијском третману. Чињеница је да се након вађења не може потпуно очистити од песка и других остатака.
Морска со
Садржи јод, фосфор, магнезијум, цинк и гвожђе. Због високог садржаја минералних елемената, ова со се препоручује. Али пошто се суши на температури од 650 степени, њена хемијска структура је потпуно уништена.
Јодирана со
Портал Совкусом.ру објашњава да се овој соли намерно додаје јод, који позитивно утиче на тело, нормализујући ниво хормона. Нажалост, већи део јода испарава током топлотне обраде.
Хималајска со
Ова со се копа ручно на Хималајима. Није хемијски третирана, већ сушена на сунцу. Хималајска со садржи огромну количину хранљивих материја важних за тело. А све то због чињенице да је обогаћена мешањем са вулканском магмом – пише портал и додаје да је – према нутриционистима – хималајска со најкориснија за организам.