https://sputnikportal.rs/20220211/kuhinjska-morska-ili-himalajska-koja-so-je-najbolja-1134247273.html
Кухињска, морска или хималајска: Која со је најбоља?
Кухињска, морска или хималајска: Која со је најбоља?
Sputnik Србија
Со је неопходна за наше тело јер је укључена у многе биохемијске процесе, помаже нам да брже варимо угљене хидрате и убрзава метаболизам протеина. Тело је не... 11.02.2022, Sputnik Србија
2022-02-11T14:57+0100
2022-02-11T14:57+0100
2022-02-11T18:55+0100
друштво
друштво
стил живота
нутриционисти
магазин
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/0b/1134247282_0:51:1281:771_1920x0_80_0_0_812f565bcb500bae6ef361a931a4d2ad.jpg
Кухињска соНутриционисти кажу да садржи најмање корисних материја јер је подложна тешком хемијском третману. Чињеница је да се након вађења не може потпуно очистити од песка и других остатака.Морска соСадржи јод, фосфор, магнезијум, цинк и гвожђе. Због високог садржаја минералних елемената, ова со се препоручује. Али пошто се суши на температури од 650 степени, њена хемијска структура је потпуно уништена.Јодирана соПортал Совкусом.ру објашњава да се овој соли намерно додаје јод, који позитивно утиче на тело, нормализујући ниво хормона. Нажалост, већи део јода испарава током топлотне обраде.Хималајска соОва со се копа ручно на Хималајима. Није хемијски третирана, већ сушена на сунцу. Хималајска со садржи огромну количину хранљивих материја важних за тело. А све то због чињенице да је обогаћена мешањем са вулканском магмом – пише портал и додаје да је – према нутриционистима – хималајска со најкориснија за организам.
https://sputnikportal.rs/20211128/u-kojoj-meri-so-utice-na-razvoj-srcanih-bolesti-1131719296.html
https://sputnikportal.rs/20211101/limun-so-i-biber-sest-primena-o-kojima-se-malo-zna-1131181643.html
https://sputnikportal.rs/20210915/prosipajte-so-po-kuci-devet-nacina-da-iskoristite-ovaj-cudesni-sastojak-1129800184.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/0b/1134247282_92:0:1187:821_1920x0_80_0_0_1e802ad33182f4354b4dfeccf7402fe1.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
друштво, стил живота, нутриционисти, магазин
друштво, стил живота, нутриционисти, магазин
Кухињска, морска или хималајска: Која со је најбоља?
14:57 11.02.2022 (Освежено: 18:55 11.02.2022) Со је неопходна за наше тело јер је укључена у многе биохемијске процесе, помаже нам да брже варимо угљене хидрате и убрзава метаболизам протеина. Тело је не производи само, ми га снабдевамо исхраном, због чега је веома важно пратити дневну количину (4–10 г). Али која је со најздравија?
Нутриционисти кажу да садржи најмање корисних материја јер је подложна тешком хемијском третману. Чињеница је да се након вађења не може потпуно очистити од песка и других остатака.
Садржи јод, фосфор, магнезијум, цинк и гвожђе. Због високог садржаја минералних елемената, ова со се препоручује. Али пошто се суши на температури од 650 степени, њена хемијска структура је потпуно уништена.
Портал Совкусом.ру објашњава да се овој соли намерно додаје јод, који позитивно утиче на тело, нормализујући ниво хормона. Нажалост, већи део јода испарава током топлотне обраде.
Ова со се копа ручно на Хималајима. Није хемијски третирана, већ сушена на сунцу. Хималајска со садржи огромну количину хранљивих материја важних за тело. А све то због чињенице да је обогаћена мешањем са вулканском магмом –
пише портал и додаје да је – према нутриционистима – хималајска со најкориснија за организам.