РУСИЈА

Нема везе са политиком: Кремљ потврдио - ПЦР тест разлог што су Макрон и Путин седели на дистанци

Портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио је информацију да је председник Француске Емануел Макрон уочи састанка са руским лидером Владимиром Путином одбио да уради ПЦР тест на вирус корону.
Sputnik
Према речима Пескова, дистанца на састанку Путина и Макрона није повезана са политиком, него са епидемиолошким мерама.
Како је објаснио, у појединим ситуацијама Путин разговара са својим гостима тако што седе близу једни других, рукују се, док се са некима састанак одржава за дугим столом.

„То је заиста повезано са тим што поједини лидери следе своја правила... Ми то разумемо, то је нормална светска пракса, али у том случају ступа на снагу протокол додатних мера за заштиту здравља нашег председника и наших гостију истовремено и тада се примењује већа дистанца“, објаснио је Песков.

Истовремено, он није желео да открије да ли би Кремљу одговарали да је Макрон урадио тестирање код фрацуских лекара, уместо код руских.
„Не бих да улазим у детаље“, рекао је портпарол.
Такође је додао да су „могући различити формати интеракције оних који осигуравају епидемиолошку безбедност нашег председника и наших гостију“.
Раније је анонимни извор из Јелисејске палате саопштио да је Макрон током посете Кремљу седео на великој удаљености од Путина, јер је француски лидер одбио да у Русији уради пи-си-ар тест на ковид 19.
РУСИЈА
Решена мистерија великог стола између Путина и Макрона
Коментар