- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Решена мистерија великог стола између Путина и Макрона

© Пресс-служба Президента РФ / Уђи у базу фотографијаПредседници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон на преговорима у Кремљу
Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон на преговорима у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
Пратите нас
Председник Француске Емануел Макрон одбио је захтев Кремља да уради руски тест на ковид-19 пред састанак са руским лидером Владимиром Путином, и због тога је морао да држи дистанцу током сусрета, рекли су за Ројтерс два извора из Макроновог окружења.
Двојица председника су у понедељак у Москви разговарали о украјинској кризи, а свима је пало у очи да су седели на супротним крајевима огромног стола дугог четири метра, преноси „Гардијан“.
Поједине дипломате сугерисали су да је Путин можда желео да пошаље дипломатску поруку, али два извора упозната са здравственим протоколом француског председника рекли су за Ројтерс да је Макрон имао избор - или да прихвати ПЦР тест који би урадиле руске власти и да му буде дозвољено да се приближи Путину или да одбије и да се придржава строге дистанце.
„Нисмо могли да прихватимо да се они домогну председниковог ДНК“, рекао је један од француских извора Ројтерса.
Кремљ није одговорио за захтев Ројтерса за коментар ових тврдњи.
Други извор из Макроновог окружења потврдио је да је председник Француске одбио да уради руски ПЦР тест и навео да је Макрон уместо тога урадио француски ПЦР тест пре поласка и антигенски тест у Русији, који је урадио његов лекар, пренео је Танјуг.
Гардијан подсећа да је у четвртак, три дана након што су се састали Макрон и Путин, руски лидер примио казахстанског председника Касима-Жомарта Токајева, да се са њим руковао и да су седели близу, одвојени само малим столом.
Француски председник Емануел Макрон на преговорима са руским председником Владимиром Путином у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
РУСИЈА
Макрон након састанка са Путином: Без Русије немогуће изградити мир у Европи /видео/
Путин на састанку са француским председником Емануелом Макроном - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
РУСИЈА
Путин: Не можемо да затварамо очи пред чињеницом да НАТО сматра Русију својим противником /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала