- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нема везе са политиком: Кремљ потврдио - ПЦР тест разлог што су Макрон и Путин седели на дистанци

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаМакрон и Путин на конференцији за медије у Кремљу
Макрон и Путин на конференцији за медије у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио је информацију да је председник Француске Емануел Макрон уочи састанка са руским лидером Владимиром Путином одбио да уради ПЦР тест на вирус корону.
Према речима Пескова, дистанца на састанку Путина и Макрона није повезана са политиком, него са епидемиолошким мерама.
Како је објаснио, у појединим ситуацијама Путин разговара са својим гостима тако што седе близу једни других, рукују се, док се са некима састанак одржава за дугим столом.

„То је заиста повезано са тим што поједини лидери следе своја правила... Ми то разумемо, то је нормална светска пракса, али у том случају ступа на снагу протокол додатних мера за заштиту здравља нашег председника и наших гостију истовремено и тада се примењује већа дистанца“, објаснио је Песков.

Истовремено, он није желео да открије да ли би Кремљу одговарали да је Макрон урадио тестирање код фрацуских лекара, уместо код руских.
„Не бих да улазим у детаље“, рекао је портпарол.
Такође је додао да су „могући различити формати интеракције оних који осигуравају епидемиолошку безбедност нашег председника и наших гостију“.
Раније је анонимни извор из Јелисејске палате саопштио да је Макрон током посете Кремљу седео на великој удаљености од Путина, јер је француски лидер одбио да у Русији уради пи-си-ар тест на ковид 19.
Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон на преговорима у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
РУСИЈА
Решена мистерија великог стола између Путина и Макрона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала