СПОРТ

Представљене медаље за СП у атлетици – доминирају знаменитости Београда /фото/

Атлетски савез Србије представио је изглед медаља за предстојеће Светско првенство које ће од 18. до 20. марта бити одржано у Београду.
Sputnik
У медаљи је саткано све, она је плод огромног рада, одрицања, посвећености, вере, стрпљења спортисте. Медаља која се носи око врата је симбол труда, преданости и храбрости, талента и енергије, она је награда и емоција и њен сјај је вечан.
На само месец дана до шампионата света одржан је догађај на којем су представљене медаље.
Пред нама је Светско атлетско првенство у дворани 2022. које ће угостити град Београд, земља Србија и Арена.
Преко 1.000 најбољих атлетичара и атлетичарки на планети ће се такмичити за 96 медаља у 24 финала током тродневног такмичења које почиње 18. и завршава се 20. марта 2022. године.
Златна медаља СП атлетика
Придајући част главном граду Србије, златне, сребрне и бронзане медаље СП у атлетици 2022. су дизајниране са знаменитостима Београда: споменик Кнезу Михаилу, Београђанка, Саборна црква, Победник са Калемегданске тврђаве, Мост на Ади, као и обележјем атлетске стазе, што заједно означава дубину српске културе и бојно поље такмичења.
Медаља је симбол и циљ сваког спортисте. Представља све године зноја, тешког рада, тежње и упорности, које су потребне да би је освојио. Тако да и дизајн медаља мора да буде специјалан као и успех њихове победе.
Локални организациони комитет у Београду, урадио је сјајан посао у креирању медаље које ће атлетичари шампиони света 2022. поносно носити као трајан подсетник њиховог посебног тренутка у каријери.
Прве златне, сребрне и бронзане медаље ће бити освојине само неколико сати након што Светско атлетско првенство у дворани 2022. почне, већ првог дана у дисциплини троскок.
Медаље су у облику круга величине Фи80, тешке 270 грама, дебљина је 14 милиметара.
Осим медаља, трака за победничке медаље такође има дизајн који инспирише спортист и дизајнирана је да прикаже емоцију успеха. На њима се налазе мотиви ћилима који су настали у Србији и који су тканина прошлости, садашњости и будућности, дакле представљају вечност као што су и медаље које када се једном “роде” остају за векове векова уз име оног ко их је на спортском такмичарском пољу “исткао”.
Медаље атлетика
Мотиви српских ћилима су јединствени, постоји их чак 95 и представљају старе симболе магичног значења, а могу се читати као азбука слика. Шаре које красе тракице наших медаља имају симболику да дају додатну снагу моћ И енергију, а то су особине које треба да красе и сваког спортисту.
Медаље су круна једног сна у који је уложено цело биће спортисте и део његовог живота, медаља је емоција која одржава успомене спортисте и свака од њих прича јединствену причу.
На почетку промоције медаља потписан је уговор са Дунав осигурањем који ће бити официјални партнер Светског атлетског првенства у дворани Београд 22.
СПОРТ
Норвежани исписали историју у Пекингу
СПОРТ
„Све изгледа као дириговани напад“ – руска шампионка љута због случаја „Камила“
Коментар