- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Представљене медаље за СП у атлетици – доминирају знаменитости Београда /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАтлетика промоција медаља
Атлетика промоција медаља - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Атлетски савез Србије представио је изглед медаља за предстојеће Светско првенство које ће од 18. до 20. марта бити одржано у Београду.
У медаљи је саткано све, она је плод огромног рада, одрицања, посвећености, вере, стрпљења спортисте. Медаља која се носи око врата је симбол труда, преданости и храбрости, талента и енергије, она је награда и емоција и њен сјај је вечан.
На само месец дана до шампионата света одржан је догађај на којем су представљене медаље.
Пред нама је Светско атлетско првенство у дворани 2022. које ће угостити град Београд, земља Србија и Арена.
Преко 1.000 најбољих атлетичара и атлетичарки на планети ће се такмичити за 96 медаља у 24 финала током тродневног такмичења које почиње 18. и завршава се 20. марта 2022. године.
© Sputnik / Лола ЂорђевићЗлатна медаља СП атлетика
Златна медаља СП атлетика - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Златна медаља СП атлетика
Придајући част главном граду Србије, златне, сребрне и бронзане медаље СП у атлетици 2022. су дизајниране са знаменитостима Београда: споменик Кнезу Михаилу, Београђанка, Саборна црква, Победник са Калемегданске тврђаве, Мост на Ади, као и обележјем атлетске стазе, што заједно означава дубину српске културе и бојно поље такмичења.
Медаља је симбол и циљ сваког спортисте. Представља све године зноја, тешког рада, тежње и упорности, које су потребне да би је освојио. Тако да и дизајн медаља мора да буде специјалан као и успех њихове победе.
Локални организациони комитет у Београду, урадио је сјајан посао у креирању медаље које ће атлетичари шампиони света 2022. поносно носити као трајан подсетник њиховог посебног тренутка у каријери.
Прве златне, сребрне и бронзане медаље ће бити освојине само неколико сати након што Светско атлетско првенство у дворани 2022. почне, већ првог дана у дисциплини троскок.
Медаље су у облику круга величине Фи80, тешке 270 грама, дебљина је 14 милиметара.
Осим медаља, трака за победничке медаље такође има дизајн који инспирише спортист и дизајнирана је да прикаже емоцију успеха. На њима се налазе мотиви ћилима који су настали у Србији и који су тканина прошлости, садашњости и будућности, дакле представљају вечност као што су и медаље које када се једном “роде” остају за векове векова уз име оног ко их је на спортском такмичарском пољу “исткао”.
© Sputnik / Лола ЂорђевићМедаље атлетика
Медаље атлетика - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Медаље атлетика
Мотиви српских ћилима су јединствени, постоји их чак 95 и представљају старе симболе магичног значења, а могу се читати као азбука слика. Шаре које красе тракице наших медаља имају симболику да дају додатну снагу моћ И енергију, а то су особине које треба да красе и сваког спортисту.
Медаље су круна једног сна у који је уложено цело биће спортисте и део његовог живота, медаља је емоција која одржава успомене спортисте и свака од њих прича јединствену причу.
На почетку промоције медаља потписан је уговор са Дунав осигурањем који ће бити официјални партнер Светског атлетског првенства у дворани Београд 22.
Норвежани медаље - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
СПОРТ
Норвежани исписали историју у Пекингу
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
СПОРТ
„Све изгледа као дириговани напад“ – руска шампионка љута због случаја „Камила“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала