То су показале прве анализе учешћа српских компанија на том сајму, објавила је Привредна комора Србије.
„За већину наших произвођача на сајму у Дубаију су отворене нове пословне прилике и аранжмани са Уједињеним Арапским Емиратима, другим тржиштима попут Саудијске Арабије, Јордана, Катра, Индије, Израела, Кувајта, Ирана, али и Канаде, Аустралије и Јапана. Велико интересовање владало је за свеже јабуке, смрзнуто воће и поврће, сирне намазе и фета сир, мед, за нискокалоричне и екстра џемове, воћне сокове, производе од тартуфа, ајвар, рибу и морске плодове, супе, кокице", изјавила је Зорана Делић из Центра за организацију сајмова Привредне коморе Србије.
Подсетила је да је на „Галфуду“, у организацији ПКС и Развојне агенције Србије, учествовало 15 компанија прехрамбене индустрије из Србије чији су представници имали преко 700 билатералних разговора са потенцијалним партнерима, представљајући своје производне и извозне потенцијале.
Како је истакла, обновили су постојеће и договорили нове послове са многобројним купцима, увозницима, дистрибутерима и водећим малопродајним ланцима Средњег истока.
На једној од водећих међународних изложби прехрамбених производа у свету од 13. до 17. фебруара окупило се више од 4.000 компанија из 120 земаља међу којима су глобални произвођачи хране, дистрибутери и трговински ланци, као и водећи експерти на пољу прехрамбене индустрије и најбољи светски кувари.