- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Фирме из Србије у Дубаију уговориле послове од три милиона евра /фото/

Пратите нас
Фирме из Србије договориле су у Дубаију, на недавно одржаном Међународном сајму хране „Галфуд“, нове извозне послове који премашују три милиона евра.
То су показале прве анализе учешћа српских компанија на том сајму, објавила је Привредна комора Србије.
„За већину наших произвођача на сајму у Дубаију су отворене нове пословне прилике и аранжмани са Уједињеним Арапским Емиратима, другим тржиштима попут Саудијске Арабије, Јордана, Катра, Индије, Израела, Кувајта, Ирана, али и Канаде, Аустралије и Јапана. Велико интересовање владало је за свеже јабуке, смрзнуто воће и поврће, сирне намазе и фета сир, мед, за нискокалоричне и екстра џемове, воћне сокове, производе од тартуфа, ајвар, рибу и морске плодове, супе, кокице", изјавила је Зорана Делић из Центра за организацију сајмова Привредне коморе Србије.
Подсетила је да је на „Галфуду“, у организацији ПКС и Развојне агенције Србије, учествовало 15 компанија прехрамбене индустрије из Србије чији су представници имали преко 700 билатералних разговора са потенцијалним партнерима, представљајући своје производне и извозне потенцијале.
Како је истакла, обновили су постојеће и договорили нове послове са многобројним купцима, увозницима, дистрибутерима и водећим малопродајним ланцима Средњег истока.
На једној од водећих међународних изложби прехрамбених производа у свету од 13. до 17. фебруара окупило се више од 4.000 компанија из 120 земаља међу којима су глобални произвођачи хране, дистрибутери и трговински ланци, као и водећи експерти на пољу прехрамбене индустрије и најбољи светски кувари.
Светскa изложбa Експо 2020 Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
ЕКОНОМИЈА
Највећа делегација привредника Србије на изложби „Експо 2020. Дубаи“
Сечење пршуте - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
ЕКОНОМИЈА
Српски прехрамбени производи на сајму „Продекспо“ у Москви
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала