РЕГИОН

Павићевић: Слобода медија темељ слободног човјечанства

Медијске слободе су темељ слободног човечанства и зато сам противник угрожавања рада новинара или медија, каже политиколог Владимир Павићевић поводом препоруке Владе Црне Горе да се обустави емитовање руских медија у тој земљи.
Sputnik
Влада Црне Горе дала је у четвртак на сједници позитивно мишљење на одлуку Европске уније (ЕУ) о обустави дистрибуције руских медија Раша тудеј и Спутњик. Међутим, коначну одлуку о евентуалном прекиду емитовања тих канала у Црне горе донијеће Агенција за електронске медије (АЕМ) која је једина по закону овлашћена да то и уради.
„Ја сам се школовао на западу последњих двадесет година, докторирао и тамо сам научио једну ствар – да је слобода медија један од темеља слободног човјечанства”, каже за Спутњик Владимир Павићевић професор и политички аналитичар.
Он додаје да када види да постоји назнака угрожености људи који раде у медијима или медија, да је он противник тога.
„Сматрам да људе треба пустити да раде, да информишу и саопштавају своје анализе и да не треба примјењивати рестриктивне мјере које подразумијевају стриктне забране или сличне ствари када говоримо о раду медија”, истиче Павићевић.
РЕГИОН
Влада Црне Горе подржала забрану руских медија у тој земљи
РЕГИОН
„Пораз за слободу изражавања“: Удружење новинара Црне Горе осудило забрану емитовања РТ и Спутњика
СРБИЈА
Оливера Зекић из РЕМ-а: Никада нећемо увести санкције било ком медију из Русије
Коментар