КУЛТУРА

Руска љубавна комедија са Милошем Биковићем премијерно приказана на Фесту /фото/

Руска љубавна комедија „Хоћу мужа“ премијерно је приказана у оквиру 50. Феста. Једну од главних улога тумачи Милош Биковић који је рекао да је реч о филму који слави живот.
Sputnik
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Уочи пројекције у биоскопу „Синеплекс галерија Београд“, Биковић је новинарима изјавио да му много значи учешће филма „Хоћу мужа“ на Фесту, где је ове године и члан жирија Главног такмичарског програма.
„Кад сам био студент долазио сам на Фест и гледао сам га као на манифестацију где ћу можда једног дана моћи да прикажем свој филм. Иако („Хоћу мужа“) није у такмичарском програму, опет је част да га представим на Фесту, поред тога што сам у жирију“, истакао је Милош Биковић.

Филм који слави живот и љубав

Биковић и Кристина Асмус играју, уз Марину Александрову, Сергеја Гилева, Јулију Ауг и Сергеја Комарова, у филму у коме успешној и вереној новинарки Љуби се све у животу одвија по плану док не позајми телефон од случајног пролазника Сергеја, што покренуће серију неочекиваних догађаја.
„Ово је филм који слави живот и љубав. Данас имамо не само реалност која је често мрачна и не радује нас много, него имамо много филмова који су мрачни, тамни. Овакви су ретки, да успеју да нас насмеју и орасположе“, казао је Биковић.
Према његовим речима, филм редитељке Соње Карпунине говори о томе да не постоје случајни сусрети, као и колико живот може да буде понекад апсурдан и диван, и када делује да је нешто катастрофа, то може да отвори врата за неке промене.
„Ово је филм који слави живот и љубав“.
Филм „Хоћу мужа“ у продукцији кућа Пик медија и Старт рађен је три године, имајући у виду годину и по дана припрема и одлагања због пандемије ковид-19, а снимало се у Калињинграду и Москви.
„Калињинград је дао посебну атмосферу и ноту филму. Када радите филм не знате да ли ће се тај рад на крају исплатити и да ли ће га публика препознати. На крају се сложи тек кад га погледате у сали са публиком. Погледао сам га са публиком у Калињинграду и имам утисак да смо добили квалитетан филм“, рекао је српски глумац.
Премијера руског филма „Хоћу мужа“ са Милошем Биковићем
„Хоћу мужа“ потписује ауторска екипа хит комедије „Слуга“ (2019), најгледанијег руског филма свих времена са Биковићем у главној улози. Српски глумац је рекао да не зна да ли ће „Хоћу мужа“ у Русији превазићи успех „Слуге“, јер је то остварење, како је оценио, био нека врста феномена.
„Имао сам част и привилегију да се на различитим тржиштима отворим као глумац. На (позоришној) сцени добијам трагичне јунаке, овде сам почео у спортској мелодрами ‘Монтевидео’, па у крими драми. У Русији играм комедије и драме. Имам срећу. За глумца је благослов када може да буде различит“, оценио је Биковић.
Упитан да прокоментарише тренутну политичку ситуацију између Русије и Украјине, Биковић је кратко одговорио:
„Сигурно да је велика неизвесност и та неизвесност се рефлектује на све гране живота, па тако и на културу и уметност“, пренео је Танјуг.
Почетак редовног биоскопског приказивања филма „Хоћу мужа“ планиран је од 24. марта у Србији и региону.
КУЛТУРА
Овације за филм „Хероји“, причу о јунацима косовског боја којих нема у епским песмама
КУЛТУРА
Емир Кустурица: Свети дани Феста, филм је данас на издисају
Коментар