- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Руска љубавна комедија са Милошем Биковићем премијерно приказана на Фесту /фото/

© Tanjug / TARA RADOVANOVICПремијера руског филма „Хоћу мужа“ са Милошем Биковићем
Премијера руског филма „Хоћу мужа“ са Милошем Биковићем - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Пратите нас
Руска љубавна комедија „Хоћу мужа“ премијерно је приказана у оквиру 50. Феста. Једну од главних улога тумачи Милош Биковић који је рекао да је реч о филму који слави живот.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Уочи пројекције у биоскопу „Синеплекс галерија Београд“, Биковић је новинарима изјавио да му много значи учешће филма „Хоћу мужа“ на Фесту, где је ове године и члан жирија Главног такмичарског програма.
„Кад сам био студент долазио сам на Фест и гледао сам га као на манифестацију где ћу можда једног дана моћи да прикажем свој филм. Иако („Хоћу мужа“) није у такмичарском програму, опет је част да га представим на Фесту, поред тога што сам у жирију“, истакао је Милош Биковић.

Филм који слави живот и љубав

Биковић и Кристина Асмус играју, уз Марину Александрову, Сергеја Гилева, Јулију Ауг и Сергеја Комарова, у филму у коме успешној и вереној новинарки Љуби се све у животу одвија по плану док не позајми телефон од случајног пролазника Сергеја, што покренуће серију неочекиваних догађаја.
„Ово је филм који слави живот и љубав. Данас имамо не само реалност која је често мрачна и не радује нас много, него имамо много филмова који су мрачни, тамни. Овакви су ретки, да успеју да нас насмеју и орасположе“, казао је Биковић.
Према његовим речима, филм редитељке Соње Карпунине говори о томе да не постоје случајни сусрети, као и колико живот може да буде понекад апсурдан и диван, и када делује да је нешто катастрофа, то може да отвори врата за неке промене.
© Tanjug / TARA RADOVANOVIC„Ово је филм који слави живот и љубав“.
Глумац Милош Биковић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
„Ово је филм који слави живот и љубав“.
Филм „Хоћу мужа“ у продукцији кућа Пик медија и Старт рађен је три године, имајући у виду годину и по дана припрема и одлагања због пандемије ковид-19, а снимало се у Калињинграду и Москви.
„Калињинград је дао посебну атмосферу и ноту филму. Када радите филм не знате да ли ће се тај рад на крају исплатити и да ли ће га публика препознати. На крају се сложи тек кад га погледате у сали са публиком. Погледао сам га са публиком у Калињинграду и имам утисак да смо добили квалитетан филм“, рекао је српски глумац.
© Tanjug / TARA RADOVANOVICПремијера руског филма „Хоћу мужа“ са Милошем Биковићем
Премијера руског филма „Хоћу мужа“ са Милошем Биковићем - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Премијера руског филма „Хоћу мужа“ са Милошем Биковићем
„Хоћу мужа“ потписује ауторска екипа хит комедије „Слуга“ (2019), најгледанијег руског филма свих времена са Биковићем у главној улози. Српски глумац је рекао да не зна да ли ће „Хоћу мужа“ у Русији превазићи успех „Слуге“, јер је то остварење, како је оценио, био нека врста феномена.
„Имао сам част и привилегију да се на различитим тржиштима отворим као глумац. На (позоришној) сцени добијам трагичне јунаке, овде сам почео у спортској мелодрами ‘Монтевидео’, па у крими драми. У Русији играм комедије и драме. Имам срећу. За глумца је благослов када може да буде различит“, оценио је Биковић.
Упитан да прокоментарише тренутну политичку ситуацију између Русије и Украјине, Биковић је кратко одговорио:
„Сигурно да је велика неизвесност и та неизвесност се рефлектује на све гране живота, па тако и на културу и уметност“, пренео је Танјуг.
Почетак редовног биоскопског приказивања филма „Хоћу мужа“ планиран је од 24. марта у Србији и региону.
 Екипа филма „Хероји“ редитеља Горана Николића - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
КУЛТУРА
Овације за филм „Хероји“, причу о јунацима косовског боја којих нема у епским песмама
Емир Кустурица на отварању Феста - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
КУЛТУРА
Емир Кустурица: Свети дани Феста, филм је данас на издисају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала