РУСИЈА

Словачка тражи од Русије да смањи број дипломата у земљи, амбасадор позван у МИП

Власти у Словачкој траже да се смањи број дипломата руске амбасаде у Братислави за 35 људи, изјавили су у Министарству иностраних послова Словачке.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Словачка је наредила да се смањи број дипломата руске амбасаде за 35 људи“, наводи агенција „Ројтерс“ изјаву представника Министарства иностраних послова Словачке.

Амбасада Русије је потврдила Спутњику информацију о одлуци Министарства иностраних послова Словачке, саопштио је портпарол амбасаде Виталиј Житњук.
„Потврђујем да је данас у Министарство иностраних послова Словачке позван руски амбасадор у Братислави Игор Братчиков, коме је саопштена та одлука. Још се утврђује колико ће дипломата бити мање у руској амбасади“, рекао је Житњук.
Амбасадор Словачке у Москви је 28. марта позван у Министарство спољних послова Русије где му је саопштено да Москва протерује троје словачких дипломата као одговор на протеривање троје руских дипломата из Словачке.
РУСИЈА
Русија протерује троје словачких дипломата
Коментар