- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Словачка тражи од Русије да смањи број дипломата у земљи, амбасадор позван у МИП

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаБратислава, престоница Словачке
Братислава, престоница Словачке - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
Пратите нас
Власти у Словачкој траже да се смањи број дипломата руске амбасаде у Братислави за 35 људи, изјавили су у Министарству иностраних послова Словачке.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Словачка је наредила да се смањи број дипломата руске амбасаде за 35 људи“, наводи агенција „Ројтерс“ изјаву представника Министарства иностраних послова Словачке.

Амбасада Русије је потврдила Спутњику информацију о одлуци Министарства иностраних послова Словачке, саопштио је портпарол амбасаде Виталиј Житњук.
„Потврђујем да је данас у Министарство иностраних послова Словачке позван руски амбасадор у Братислави Игор Братчиков, коме је саопштена та одлука. Још се утврђује колико ће дипломата бити мање у руској амбасади“, рекао је Житњук.
Амбасадор Словачке у Москви је 28. марта позван у Министарство спољних послова Русије где му је саопштено да Москва протерује троје словачких дипломата као одговор на протеривање троје руских дипломата из Словачке.
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Русија протерује троје словачких дипломата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала