СПОРТ

Хрвати га називају националистом, а он поручује: „Родио сам се у Републици Српској Крајини!“ /фото/

Милан Борјан, голман Црвене звезде, нашао се на удару хрватске јавности након жреба за Светско првенство јер ће као чувар мреже Канаде наступати против Хрватске, државе у којој је рођен, пошто инсистира на томе да је његов родни крај Република Српска Крајина.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Борјан је са репрезентацијом Канаде, државе у коју је као дечак пребегао због рата у свом завичају, стигао до историјског успеха и пласмана на Мундијал у Катару.
Воља жреба је утицала на то да Канада за противника добије репрезентацију Хрватске.
У тамошњој јавности су се одмах појавили негативни коментари на рачун искусног чувара мреже коме је на терет стављено да „јавно осуђује државу у којој је рођен и то на националистички начин“.
Како илустрација тога објављена је његова фотографија на којој држи црвено-белу заставу са натписом Книн и грбом ФК Црвена звезда.
О томе Борјан је говорио за Курир.
„То говори о њима. Вређање, претње и таква доза примитивизма. Доста пријатеља имам из Хрватске и никада нисам гледао ко је одакле. Ја ћу се увек поносити са местом свог рођења. Родио сам се у Републици Српској Крајини и увек ћу се тиме дичити. Могу да ме мрзе, могу да ме воле, али никада не могу да ми промене припадност и родно место“, рекао је Борјан.
СПОРТ
Канада слави момка из Книна – пала је и Америка! /видео/
Коментар