- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Канада слави момка из Книна – пала је и Америка! /видео/

© Фото : The Canadian Press via AP/Frank GunnМилан Борјан у дресу репрезентације Канаде
Милан Борјан у дресу репрезентације Канаде - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
Пратите нас
Милан Борјан, српско-канадски голман рођен у Книну, феноменалним одбранама донео је Канади победу над Сједињеним Америчким Државама у квалификацијама за Светско првенство у Катару.
Канада је на домаћем терену савладала Американце резултатом 2:0, а стрелци су били Лерин у 7. и Адекугбе у 95. минуту.
Међутим, канадски навијачи су после меча више славили голмана Црвене звезде него фудбалере који су постигли голове, пошто су његове одбране биле кључне у тријумфу.
„Прво бих честитао рођендан свом оцу, ово је био поклон за њега. Утакмица је била невероватна. Ови момци не знају да стану, овај тим је нешто посебно. За ово смо се борили, корак смо ближе историји Канаде. Дефанзивно смо играли сјајно, није у питању само оно што сам ја радио, него је и остатак екипе био одличан у одбрани“, рекао је Борјан после меча.
Репрезентација момка рођеног у Книну има 22 бода после десет одиграних кола и налази се на првом месту квалификација за Мундијал за Северну и Централну Америку.
„Ја сам у Канаду дошао са 13 година. Канада је мојој породици дала могућност да има бољи живот и ово је неки начин на који ја покушавам да се одужим. Мислим да је тако и са осталим момцима. Канада је мултикултурална, али сви смо једна земља“, објаснио је човек који је био један од кључних фактора једне од најуспешнијих ера у историји Црвене звезде.
Наредни меч за Канађане је на програму 3. фебруара против Салвадора, чиме Канада може да направи још једна крупан корак ка директном пласману на СП, али...
„Рекао сам им да посао није готово и да не можемо још да славимо. Нисмо опуштени, фокусирани смо на преостале утакмице како би званично обезбедили пласман на Светско првенство. Желимо да свет поштује Канаду. Мало ћемо славити са породицом, али онда морамо да се сконцентришемо на дуел са Салвадором“, додао је Борјан.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Из Звезде за Спутњик о „случају Борјан“: „Нема искакања, дисциплина и уговори морају да се поштују“
Борјан херој Канаде – спектакуларним одбранама води екипу ка Катару! /видео/
Гледао је смрти у очи, сада је потписао за енглеског прволигаша /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала