Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).
„Обично 20-30 процената људи са вишком килограма су склони да више једу када су под стресом. Људи често једу не зато што су гладни, већ зато што желе да промене своје стање, желе да се опусте и доживе задовољство. У тешким ситуацијама наш мозак посебно реагује на храну која садржи масти, шећер, глутамат (соли глутаминске киселине) или со. Наш мозак то веома воли, па у стресним ситуацијама почињемо да једемо управо такву храну“, нагласио је доктор.