СРБИЈА

Одређен притвор в.д. директору Националног парка „Ђердап“

Специјални суд одредио је притвор до 30 дана в.д. директору Националног парка „Ђердап“ Лазару Митровићу, осумњиченом да је злоупотребио службени положај.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Челном човеку НП „Ђердап“ притвор је одређен да не би утицао на сведоке, саопштио је суд. На ово решење судије за претходни поступак Митровић и његов бранилац имају право да поднесу жалбе у року од три дана.
Митровић се терети за кривична дела злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем.
Тужилаштво за организовани криминал јуче је донело наредбу о спровођењу истраге против Митровића постојања основане сумње да је извршио више кривичних дела злоупотребљавајући службени положај у вези са продајом дрвних сортимената мимо законских регулатива.
Под истрагом је и због нелегалне изградње викенд куће за себе, у зони националног парка у којој је забрањена изградња викендица, као и да је недозвољено утицао на озакоњење овог објекта, пренео је Танјуг.
СРБИЈА
Ухапшен директор Националног парка „Ђердап“
Коментар