Улазница се плаћа три евра, а разлог је драстичан раст свих улазних трошкова – од намирница до енергије.
Хорст Ингендорн, власник ресторана у немачком граду Ратингеру, за ВДР каже како није имао избора.
„Месо је скупље од 30 до 50 посто, поврће 30 посто. Уље за пржење поскупело је више од 100 посто, а трошкови енергије 2.000 посто“, јада се он.
„У једном тренутку сам повукао ручну и рекао да сад морам нешто предузети. Уместо да мењам јеловник и повећавам цену воде и других услуга, одлучио сам да уведем та три евра”, објашњава немачки угоститељ, преноси Б92.
„Гости с којима сам разговарао то разумеју и мислим да је та отвореност и искреност заправо прилично добра“, каже Ингендорн.