ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).
„Шаргарепа садржи растворљива влакна, која помажу у смањењу нивоа холестерола. Такође садржи бета каротен, односно антиоксиданс витамина А, који штити од многих хроничних болести, међу којима су и, како је већ наведено, болести срца“, казала је нутрициониста Лиза Јанг за магазин „Ит дис, нот дет“.
Додала је да је добра идеја додати шаргарепу у салату или је чак испржити и јести са маслиновим уљем и белим луком. Чипс од кромпира је једна од најчешћих грицкалица.
Међутим, људи често заборављају да је нездрав. Стручњаци због тога саветују да уместо купљеног чипса, сами направите здравију и укуснију варијанту од шаргарепе.
Наравно, већина људи најпре повеже конзумирање шаргарепе с добрим деловањем на здравље очију. Између осталог садржи лутеин, који може помоћи у смањењу ризика од макуларне дегенерације. Међутим, очигледно је да то није њена једина предност, преноси „Кликс“.