СПОРТ

Новака чека „тениски Марадона“ – већ је намучио Србина у Паризу, а од њега на шљаци стрепи и Надал

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, по седми пут у каријери са друге стране мреже имаће за противника Дијега Шварцмана у осмини финала Ролан Гароса. Њихов меч почеће не пре 12:30, а Аргентинац је пред дуел јасно истакао да је „спреман да победи“.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Лако се Новак Ђоковић прошетао до осмине финала Ролан Гароса, али сада ће имати најтежи задатак од старта турнира.
Дијега Шварцмана победио је свих шест пута у међусобним дуелима, међутим сусрет са париске шљаке из 2017. године вероватно Новаку и даље задаје главобољу.
Ђоковић је тада изгубио први сет од „тениског Марадоне“, да би после добијеног другог изгубио и трећи.
Управо тај меч главна је мотивација Шварцману који верује да може да победи Новака на стадиону „Сузан Ленглен“.
„Покушаћу да поновим оно што сам урадио пре неколико година – тада сам први пут био у трећем колу и изгубио сам у пет сетова. Гледацћу тај меч, шта сам добро урадио, и борићу се. Играо сам против њега, изгубио у пет... Сигуран сам, сада сам спреман да победим. Морам да се опоравим“, истакао је Шварцман.
Аргентинац ове сезоне не игра на најбољем нивоу, али опрезност када су он и шљака у питању мора да постоји.
Две од четири титуле у каријери освојио је на тој подлози, а иако и даље нема трофеј са Мастерса и Гренд слема један је од најнеугоднијих противника када се разигра.
То је на својој кожи осетио и Рафаел Надал, „краљ шљаке“ који је баш на шљаци и поражен од Дијега пре две године у четвртфиналу Рима.
Ђоковић игра одличан тенис и делује да је потпуно спреман за седму победу против Аргентинца, али јасно је да неће имати простора за пад концентрације.
СПОРТ
„Мени увек треба да се десе глупости да бих се променио“
СПОРТ
Новак није заборавио свог малог пријатеља – и „тренера“: „Одмах га је препознао!“ /фото/
СПОРТ
Миша није могао против моћног Медведева
Коментар