СПОРТ

„Ишао сам против своје земље због Новака“

Ник Кирјос је годинама уназад био омражена личност у српској јавности због константних негативних коментара на рачун Новака Ђоковића, али се све променило када је стао у заштиту српског тенисера током његове голготе у Аустралији на почетку године.
Sputnik
Кирјос није штедео Ђоковића кроз претходне године, имао је коментар за готово сваки његов потез, нервирало га је све што Новак ради и није се либио да то изнесе у јавност када год је нашао за сходно.
Али, да се на муци познају јунаци, контроверзни Аустралијанац је показао у јануару ове године када је подигао глас због тортуре коју је Ђоковић доживљавао у Аустралији, желећи само да наступи на Аустралијан опену.
Кирјос је покупио симпатије домаће јавности, чак га је јавно и породица Ђоковић помињала у позитивном контексту као изненађење и пример како би колеге међусобно требало да се подржавају.
„Био је изненађен када сам стао уз њега. Није било лако то што сам ја урадио, ишао сам против своје земље. Ако ће неко да прими ударац за тебе, онда мораш да га поштујеш. Сада имамо добар однос и за мене је част што сам у финалу Вимблдона играо против најбољег“, рекао је Кирјос.
У финалу је он први стигао до сета, али није издржао притисак, вратио се у своје старо стање свађања са собом и са свима около, што је било довољно Ђоковићу да појача ритам, искористи мањак фокуса код ривала и преокретом стигне до победе и 21. Гренд слем трофеја у каријери.
СПОРТ
Новакова „чекалица“ у три чина /видео/
СПОРТ
Новаков дежурни критичар бесан на своју земљу: „Он није оружје за масовно уништење“
СПОРТ
„Мрзитељ“ је постао омражен у свом дворишту – због истине о Ђоковићу /видео/
Коментар