СПОРТ

Како изгледа Новаково „оружје“ /фото, видео/

Џули Сојер, најпознатија навијачица Новака Ђоковића, добила је на поклон један од рекета које је најбољи српски тенисер користио током похода на титулу шампиона Вимблдона, своју седму, а четврту у низу.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Џули је верна Новакова навијачица, Францускиња је, али живи у Енглеској и не пропушта прилике да гледа свог љубимца, па је тако недавно боравила и у Београду.
СПОРТ
Новак је за њу више од тенисера: „Много сам плакала, увек има људи који не желе да чују истину“
С помном пажњом Џули је испратила и овогодишњи Вимблдон, а по његовом завршетку Ђоковић је одржао обећање – и поклонио јој рекет.
Од момента када је завршио сарадњу са компанијом Вилсон и склопио договор са Хедом, Ђоковић користи рекет под називом Графин 360 спид про, као основа за специјализовану верзију под ознаком калупа ПТ113Б.
Иако је тај рекет посебно припремљен за Ђоковића и не постоји у продаји, офарбан је у црно-беле боје како би изгледао као основна верзија, доступна свима.
Рекет је тежак 360 грама, израђен је од графита, а специјализована верзија за Ђоковића има седам грама мање што му омогућава бржу реакцију и подизање главе рекета и пре него што лоптица одскочи и крене у пењање.
Модификацијама рекета које користи Ђоковић је морао да прибегне у моментима када је имао проблема са десним лактом, што је водило промени начина сервирања, али и неопходности измена фабричких верзија.
На наговор Андреа Агасија, тадашњег тренера, Ђоковић је ступио у контакт са Романом Проксом, тениским дизајнером из специјализоване компаније за тениске рекете који је смањио тежину рекета, продужио дужину и променио структуру шпана са 18*20 на 18*19, што се показало као права мера.
А како заправо изблиза изгледа Новаково оружје – показала нам је Џули Сојер.
Коментар