- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како изгледа Новаково „оружје“ /фото, видео/

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Џули Сојер, најпознатија навијачица Новака Ђоковића, добила је на поклон један од рекета које је најбољи српски тенисер користио током похода на титулу шампиона Вимблдона, своју седму, а четврту у низу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Џули је верна Новакова навијачица, Францускиња је, али живи у Енглеској и не пропушта прилике да гледа свог љубимца, па је тако недавно боравила и у Београду.
Новак Ђоковић и Џули Сојер - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Новак је за њу више од тенисера: „Много сам плакала, увек има људи који не желе да чују истину“
С помном пажњом Џули је испратила и овогодишњи Вимблдон, а по његовом завршетку Ђоковић је одржао обећање – и поклонио јој рекет.
Од момента када је завршио сарадњу са компанијом Вилсон и склопио договор са Хедом, Ђоковић користи рекет под називом Графин 360 спид про, као основа за специјализовану верзију под ознаком калупа ПТ113Б.
Иако је тај рекет посебно припремљен за Ђоковића и не постоји у продаји, офарбан је у црно-беле боје како би изгледао као основна верзија, доступна свима.
Рекет је тежак 360 грама, израђен је од графита, а специјализована верзија за Ђоковића има седам грама мање што му омогућава бржу реакцију и подизање главе рекета и пре него што лоптица одскочи и крене у пењање.
Модификацијама рекета које користи Ђоковић је морао да прибегне у моментима када је имао проблема са десним лактом, што је водило промени начина сервирања, али и неопходности измена фабричких верзија.
На наговор Андреа Агасија, тадашњег тренера, Ђоковић је ступио у контакт са Романом Проксом, тениским дизајнером из специјализоване компаније за тениске рекете који је смањио тежину рекета, продужио дужину и променио структуру шпана са 18*20 на 18*19, што се показало као права мера.
А како заправо изблиза изгледа Новаково оружје – показала нам је Џули Сојер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала