РЕГИОН

Лидер Праве Црне Горе: Провокације навијача из Приштине треба озбиљно схватити

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић сматра да оно што се догодило на стадиону у Приштини, када су на гостовању Будућности из Подгорице навијачи косовоског тима поручили Црној Гори да је “следећа” представља навијачку провокацију, али да је треба озбиљно схватити.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Навијачи су развили на великом платну мапу Црне Горе, на којој су осјенчили дјелове на које мисле да Албанци имају право и претензије - Тузи, Улцињ, Плав,Гусиње, Рожаје, Проклетије... и написали: “Ви сте следећи”.
“Без обзира што је ријеч о навијачкој провокацији, јасно је да је то и нешто више од тога. Јер смо ми такве поруке добијали и са високих политичких адреса и са Косова, а дијелом и из Црне Горе, приликом прославе резултата на неким локалним изборима. Чини ми се да су те структуре и осокољене што недаостаје реакција са званичних црногорских адреса. Подсјећам да смо имали поруке о неопхопдном етничком кључу из садашње извршне власти у Црној Гори. Ја кажем да сви треба да знају да ће их бити жеља да нешто тако остваре, јер ограомна већина народа у Црној Гори је јединствена и да не жели дати ни педаљ своје земље. Права Црна Гора је имала поруку за премијера такозваног Косова Аљбина Курија, када је он најављивао преиспитивање граница између Црне Горе и Косова, И тада му поручили да је кристално јасно да не смије посегнути ни за милиметром црногорске територије”, каже Милачић за Спутњик.
На званичној страници навијачке групе Варвари 1987 и даље стоји мапа Србије, на којој је једном тачком означена Приштина, гдје је ФК Будућност гостовала синоћ фудбалском клубу Љапи и остварила даљи пролаз у квалификацијама за европске купове.
Из навијачке групе Варвари кажу да је довољан коментар управо мапа коју они држе на својој званичној Фејсбук страници.
СПОРТ
Подгоричани истакли паролу – Албанци их неће у Приштини /фото/
Коментар