- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Лидер Праве Црне Горе: Провокације навијача из Приштине треба озбиљно схватити

© Фото : Принтскрин/ЈутјубВарвари Будућност
Варвари Будућност - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић сматра да оно што се догодило на стадиону у Приштини, када су на гостовању Будућности из Подгорице навијачи косовоског тима поручили Црној Гори да је “следећа” представља навијачку провокацију, али да је треба озбиљно схватити.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Навијачи су развили на великом платну мапу Црне Горе, на којој су осјенчили дјелове на које мисле да Албанци имају право и претензије - Тузи, Улцињ, Плав,Гусиње, Рожаје, Проклетије... и написали: “Ви сте следећи”.
“Без обзира што је ријеч о навијачкој провокацији, јасно је да је то и нешто више од тога. Јер смо ми такве поруке добијали и са високих политичких адреса и са Косова, а дијелом и из Црне Горе, приликом прославе резултата на неким локалним изборима. Чини ми се да су те структуре и осокољене што недаостаје реакција са званичних црногорских адреса. Подсјећам да смо имали поруке о неопхопдном етничком кључу из садашње извршне власти у Црној Гори. Ја кажем да сви треба да знају да ће их бити жеља да нешто тако остваре, јер ограомна већина народа у Црној Гори је јединствена и да не жели дати ни педаљ своје земље. Права Црна Гора је имала поруку за премијера такозваног Косова Аљбина Курија, када је он најављивао преиспитивање граница између Црне Горе и Косова, И тада му поручили да је кристално јасно да не смије посегнути ни за милиметром црногорске територије”, каже Милачић за Спутњик.
На званичној страници навијачке групе Варвари 1987 и даље стоји мапа Србије, на којој је једном тачком означена Приштина, гдје је ФК Будућност гостовала синоћ фудбалском клубу Љапи и остварила даљи пролаз у квалификацијама за европске купове.
Из навијачке групе Варвари кажу да је довољан коментар управо мапа коју они држе на својој званичној Фејсбук страници.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
СПОРТ
Подгоричани истакли паролу – Албанци их неће у Приштини /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала