СПОРТ

Недеља какву нисмо имали још од Ане и Јелене

Једна од најлепших спортских вести овог викенда је да се женски тенис вратио на стазе старе славе. Не памтимо скоро да су две српске играчице имале два финала заказана у једном дану, заправо још од када су Ана Ивановић и Јелена Јанковић доминирале овим спортом, али су Олга Даниловић и Александра Крунић успеле да крену њиховим стопама.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Зато ће данас најпре Даниловићева од 13 часова против Хрватице Петре Мартић јурити другу титулу овог викенда (у дублу јој се већ предали финалисти) на турниру у Лозани.
Хрватица, 85. играчица света је објективно фаворит, али би могла да пресуди жеља Олге да после четири године и тријумфа у Моксви поново подигне победнички пехар.
„Заиста сам срећна због своје игре. Мислим да сам имала неку константу, на крају, остварила сам јако добар резултат. Можда је свега неколико поена направило разлику. Играла сам поен по поен, била веома стрпљива и веровала сам у себе", изјавила је Олга после тријумфа у полуфиналу.
Пред Даниловићевом су на путу до финала падале редом: Мисаки Дои (2:0), Ана Калинскаја (2:1), Симона Валтерт(2:1) и у полуфиналу Анастасија Потапова(2:0). Нека падне и Петра којој је ово такође прво финале у последње три године.
СПОРТ
Званично: Даниловићева освојила титулу у дублу!
Победници ће осим 280 поена припасти и чек на 33.200 долара.
Александра Крунић, такође после четири године игра финале, а њена ривалка на турниру у Будимпешти од 15 часова биће Американка Бернарда Пера.
Кладионице уочи овог финала малу предност дају нашој играчици која је већ обезбедила продор у топ 100, али ће покушати да се домогне нове титуле и чак 62. места на ВТА листи које јој се прогнозира.
Александра Крунић
Крунићева је на путу ка финалу обарала редом: Лауру Сигмунд са 6:3, 6:4, затим Шуај Женг са 6:1, 6:0, па Ксију Ванг са 6:0, 6:1, да би на крају 32. тенисерка света Јулија Путинцева освојила само четири гема - 6:2, 6:2.
„Само добре игре могу да ме одрже на овим позицијама и помогну ми да напредујем. Срећна сам што сам у финалу, али мислим да ме је пре свега добра игра довела у финале. То је дефинитивно најважнија ствар, тако да сам концентрисана на то да одржим тај ниво, да имам још оваквих финала", рекла је Kрунићева.
Њена последња титула била је у холандском граду Хертогенбошу 2018. године. Можда је време да се полица са пехарима освежи мало.
СПОРТ
Две Српкиње за три финала и нови оптимизам
Коментар