- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Недеља какву нисмо имали још од Ане и Јелене

© Фото: Тениски савез СрбијеОлга Даниловић, Александра Крунић
Олга Даниловић, Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Пратите нас
Једна од најлепших спортских вести овог викенда је да се женски тенис вратио на стазе старе славе. Не памтимо скоро да су две српске играчице имале два финала заказана у једном дану, заправо још од када су Ана Ивановић и Јелена Јанковић доминирале овим спортом, али су Олга Даниловић и Александра Крунић успеле да крену њиховим стопама.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Зато ће данас најпре Даниловићева од 13 часова против Хрватице Петре Мартић јурити другу титулу овог викенда (у дублу јој се већ предали финалисти) на турниру у Лозани.
Хрватица, 85. играчица света је објективно фаворит, али би могла да пресуди жеља Олге да после четири године и тријумфа у Моксви поново подигне победнички пехар.
„Заиста сам срећна због своје игре. Мислим да сам имала неку константу, на крају, остварила сам јако добар резултат. Можда је свега неколико поена направило разлику. Играла сам поен по поен, била веома стрпљива и веровала сам у себе", изјавила је Олга после тријумфа у полуфиналу.
Пред Даниловићевом су на путу до финала падале редом: Мисаки Дои (2:0), Ана Калинскаја (2:1), Симона Валтерт(2:1) и у полуфиналу Анастасија Потапова(2:0). Нека падне и Петра којој је ово такође прво финале у последње три године.
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
СПОРТ
Званично: Даниловићева освојила титулу у дублу!
Победници ће осим 280 поена припасти и чек на 33.200 долара.
Александра Крунић, такође после четири године игра финале, а њена ривалка на турниру у Будимпешти од 15 часова биће Американка Бернарда Пера.
Кладионице уочи овог финала малу предност дају нашој играчици која је већ обезбедила продор у топ 100, али ће покушати да се домогне нове титуле и чак 62. места на ВТА листи које јој се прогнозира.
© Фото : Тениски савез СрбијеАлександра Крунић
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Александра Крунић
Крунићева је на путу ка финалу обарала редом: Лауру Сигмунд са 6:3, 6:4, затим Шуај Женг са 6:1, 6:0, па Ксију Ванг са 6:0, 6:1, да би на крају 32. тенисерка света Јулија Путинцева освојила само четири гема - 6:2, 6:2.
„Само добре игре могу да ме одрже на овим позицијама и помогну ми да напредујем. Срећна сам што сам у финалу, али мислим да ме је пре свега добра игра довела у финале. То је дефинитивно најважнија ствар, тако да сам концентрисана на то да одржим тај ниво, да имам још оваквих финала", рекла је Kрунићева.
Њена последња титула била је у холандском граду Хертогенбошу 2018. године. Можда је време да се полица са пехарима освежи мало.
Тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
СПОРТ
Две Српкиње за три финала и нови оптимизам
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала