- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Две Српкиње за три финала и нови оптимизам

© Tanjug / TENISKI SAVEZ SRBIJEТенисерка Олга Даниловић
Тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Александра Крунић и Олга Даниловић пласирале су се у финале турнира у Будимпешти, односно Лозани, тако да можемо да кажемо да је ово врло успешан дан за женски тенис и најава неких још бољих дана. На све то је Олга стигла до финала и у дубли са Кристином Младеновић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

И док Србија има Новака Ђоковића који по правилима стално осваја трофеје и игра завршнице највећих турнира, после завршетка каријере Ане Ивановић и Јелене Јанковић у женском тенису реално гледано и немамо баш превише успеха.
Али, то може да се промени. И иде у позитивном смеру!
У истом дану су Александра Крунић у Будимпешти и Олга Даниловић у Лозани избориле пласман у финале. Кренимо од Александре.
Девојка рођена у Моксви игра фантастичан турнир, а све досадашње противнице савладала је без изгубљеног сета.
Прво је била боља од Лауре Сигмунд са 6:3, 6:4, потом је мета била Шуај Женг са 6:1, 6:0, па Ксију Ванг са 6:0, 6:1, да би на крају 32. тенисерка света Јулија Путинцева освојила само четири гема - 6:2, 6:2.
Заиста се не памти да је нека играчица оволико била доминантна, пометлала је све противнице за око сат времена игре, па ће у финалу играти против боље из дуела Бернарда Пера - Ана Бондар.
Са друге стране Олга Даниловић није имала толико убедљив пут, али је најважније да је у финалу. Пред нашом талентованом тенисерком падале су редом Мисаки Дои (2:0), Ана Калинскаја (2:1), Симона Валтерт (2:1) и у полуфиналу АнастасијаПотапова (2:0).
Можда је полуфинални дуел баш показатељ како би Олгамогла да игра јер је све било готово за сат времена и 11 минута, а противници је допустила само пет гемова. Олгаће у финалу играти против Хрватице Петре Мартић.
Прво финале за Даниловићеву после скоро четири године и титуле у Моксви, а биће ово прво финале и за Крунићеву у последње четири године.
Са оваквим успесима Крунићева је према неким прорачунима обезбедила улазак међу најбољих 100 играчица света, док је и Олга близу да оствари такав успех.
Додајмо да је Олга стигла до финала и у дублу са Кристином Младеновић што овај дан додадно улепшава.
Можда је ово најава неких шампионских, још лепших дана српског женског тениса.
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
СПОРТ
Дуел Московљанки је припао Српкињи – Крунићева у финалу!
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
СПОРТ
Четири године је чекала – још од Москве: „Толико емоција!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала