Пратите Спутњик и на летовању
Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com
За разлику од пластичне даске за сечење која може да се пере у машини за судове, дрвене кухињске даске захтевају мало више пажње.
Битно је да се добро осуше
Приликом чишћења дрвене даске за сечење, или било ког другог дрвеног прибора, препорука је да их оперете са мало детерџента за судове, исперете врелом водом, обришете и оставите да се осуше у усправном положају.
Никако немојте да их перете у машини за судове, јер ће их јаки млаз вреле воде у комбинацији с хемикалијама учинити подложним пуцању и савијању.
Со, лимун и сода бикарбона
Како бисте били сигурни да ћете успешно уклонити све бактерије, дрвену даску можете уместо хемијским средствима очистити и помоћу две намирнице које имате у кухињи — соли и лимуна.
Поспите со по дасци и изрибајте је са половином лимуна. Тако очишћену даску оставите неколико минута да одстоји, а затим је исперите топлом водом. Како бисте уклонили и непријатне мирисе, овој мешавини додајте и соду бикарбону, пренео је портал „Кликс“.