РУСИЈА

Моћан камион-терминатор: Руски војни тегљач Кет-Л1 у акцији/видео/

Моћни војни тегљач Кет-Л1 је рекордер не само у дизању терета, већ и по броју функција: има две дизалице, сајлу за вучу и још много тога.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Огромна дизалица може да подигне терет тежине 16 тона, домет јој је 6,5 метара и витло које може да издржи тежину до 40 тона.
Кет-Л1 је прави камион-терминатор, он је моћан и снажан.
„Како би се омогућило да тегљач уђе у кабину теретног авиона Ил-76, морали смо да применимо посебну конструкцију, односно, када се транспортује тегљач се склапа надоле и тако се обезбеђује минимална висина возила“, рекао је шеф одељења за конструкторске радове компаније „Чајка-НН“ Максим Лосев.
Први тест за војни тегљач је био да се камион тежак 18 тона заглави у блато, а други је да се камион од 30 тона преврне на бок. Циљ је био да камион-терминатор оба ова возила извуче и он се у овим акцијама одлично снашао. Тегљач је обе спасилачке акције завршио за само пар десетина минута.
Руска војска има и мобилне радионице са 3Д штампачима, теренске аутосервисе и шлепере који могу да извуку и тенк из мочваре. Министарство одбране Русије тренутно тестира пет узорака нове генерације машина које су направљене за поправку војне опреме на терену.
РУСИЈА
Руска војска уништила четири америчка система "химарс"
Коментар