- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Моћан камион-терминатор: Руски војни тегљач Кет-Л1 у акцији/видео/

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаТегљач
Тегљач - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Моћни војни тегљач Кет-Л1 је рекордер не само у дизању терета, већ и по броју функција: има две дизалице, сајлу за вучу и још много тога.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Огромна дизалица може да подигне терет тежине 16 тона, домет јој је 6,5 метара и витло које може да издржи тежину до 40 тона.
Кет-Л1 је прави камион-терминатор, он је моћан и снажан.
„Како би се омогућило да тегљач уђе у кабину теретног авиона Ил-76, морали смо да применимо посебну конструкцију, односно, када се транспортује тегљач се склапа надоле и тако се обезбеђује минимална висина возила“, рекао је шеф одељења за конструкторске радове компаније „Чајка-НН“ Максим Лосев.
Први тест за војни тегљач је био да се камион тежак 18 тона заглави у блато, а други је да се камион од 30 тона преврне на бок. Циљ је био да камион-терминатор оба ова возила извуче и он се у овим акцијама одлично снашао. Тегљач је обе спасилачке акције завршио за само пар десетина минута.
Руска војска има и мобилне радионице са 3Д штампачима, теренске аутосервисе и шлепере који могу да извуку и тенк из мочваре. Министарство одбране Русије тренутно тестира пет узорака нове генерације машина које су направљене за поправку војне опреме на терену.
Војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
РУСИЈА
Руска војска уништила четири америчка система "химарс"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала