СПОРТ

Рус у слободном паду

Руски тенисер Андреј Рубљов од понедељка ће испасти из топ 10 први пут још од септембра 2020. године. За све је крива серија лоших резултата на турнирима као и чињеница да су му одузети бодови са Вимблдона.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Рубљов ће испасти из топ 10 после 97 везаних недеља, а да је издржао још само мало могао је да постане 17. активни играч са 100 и више недеља у топ 10 и укупно 79. тенисер у историји ове игре.
Међутим, Рубљов је доспео у последње време у серију лоших резултата која је кулминирала елиминацијом са Мастерса у Синсинатију од Тејлора Фрица у осмини финала.
Пре тога, испадао је редом у Монтреалу (друго коло), Вашингтону (полуфинале), у Хамбургу (осмина финала), Баштаду (полуфинале), Халеу (друго коло), на Ролан Гаросу (у четвртфиналу)...
На Вимблдону није могао да наступи због ситуације у Украјини, али је и у ту изгубио поене јер је АТП свима одузео бодове са турнира одиграног 2021. године.
Једине трофеје ове године освојио је у Марсељу, Дубаију и у Београду, где је победио Новака Ђоковића у финалу са 2:1 у априлу.
Иако је последњих месеци често изражавао забринутост због емоција које испољава на терену, Рубљов још увек није одлучио да ангажује психолога или менаталног тренера. А можда је сада баш право време.
Његов земљак Данил Медведев у прошлости је имао сличан проблем, па је ангажовао специјалисту са којим се касније растао након што га је овај „обучио“ да каналише емоције на терену и суздржава се од бурних реакција.
СПОРТ
Французи „пронашли“ Ђоковића: „Ноле се спрема за Америку“ /видео/
СПОРТ
Шта се (поново) дешава са Надалом?
Коментар