- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус у слободном паду

© Sputnik / Лола Ђорђевић Андреј Рубљов
 Андреј Рубљов  - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Руски тенисер Андреј Рубљов од понедељка ће испасти из топ 10 први пут још од септембра 2020. године. За све је крива серија лоших резултата на турнирима као и чињеница да су му одузети бодови са Вимблдона.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Рубљов ће испасти из топ 10 после 97 везаних недеља, а да је издржао још само мало могао је да постане 17. активни играч са 100 и више недеља у топ 10 и укупно 79. тенисер у историји ове игре.
Међутим, Рубљов је доспео у последње време у серију лоших резултата која је кулминирала елиминацијом са Мастерса у Синсинатију од Тејлора Фрица у осмини финала.
Пре тога, испадао је редом у Монтреалу (друго коло), Вашингтону (полуфинале), у Хамбургу (осмина финала), Баштаду (полуфинале), Халеу (друго коло), на Ролан Гаросу (у четвртфиналу)...
На Вимблдону није могао да наступи због ситуације у Украјини, али је и у ту изгубио поене јер је АТП свима одузео бодове са турнира одиграног 2021. године.
Једине трофеје ове године освојио је у Марсељу, Дубаију и у Београду, где је победио Новака Ђоковића у финалу са 2:1 у априлу.
Иако је последњих месеци често изражавао забринутост због емоција које испољава на терену, Рубљов још увек није одлучио да ангажује психолога или менаталног тренера. А можда је сада баш право време.
Његов земљак Данил Медведев у прошлости је имао сличан проблем, па је ангажовао специјалисту са којим се касније растао након што га је овај „обучио“ да каналише емоције на терену и суздржава се од бурних реакција.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
СПОРТ
Французи „пронашли“ Ђоковића: „Ноле се спрема за Америку“ /видео/
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
СПОРТ
Шта се (поново) дешава са Надалом?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала