СВЕТ

Четворо Чеха ухапшено у Албанији, фотографисали војну фабрику

Албанско министарство одбране објавило је данас да је притворило четири особе чешке националости јер су фотографисали војну фабрику код града Поличан.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Око 8.40 јутрос, у једном од тунела фабрике Поличан, примећена је кретња четири неидентификоване особе. Истог тренутка, војна полиција је у сарадњи са државном полицијом затворила улазе у тунел и након претраге ухватила два мушкарца из Чешке. Недалеко одатле ухватили су и њихове партнерке, две жене, такође чешке националности. Они су одведени у притвор и врши се њихова провера“, навело је министарство, а пренео албански портал „А2“.
Овај инцидент се десио дан након што су три особе, од чега двоје Руса и један Украјинац, ухапшени приликом наводногпокушаја уласка у војну фабрику у граду Грамши.
Ухапшена група рекла је да су фоторепортери и да имају свој блог, а истражиоци не одбацују могућност шпијунаже, пренео је Танјуг.
РЕГИОН
У Албанији ухапшена два Руса и Украјинац
Коментар