РУСИЈА

Медведев: Русија се не мири са тим да НАТО може бити стациониран на територији Украјине

Русија не може да прихвати чињеницу да НАТО може бити стациониран на територији Украјине, а одлука о спровођењу специјалне операције донета је као превентивна мера, како Запад не би могао да нападне Русију, изјавио је заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Ми не можемо да прихватимо чињеницу да НАТО буде стациониран на територији Украјине и да безумне главе – ове или следеће – за нас то није од неког значаја, на крају крајева, на пример, нападну нашу територију, исти овај Крим. Управо зато је донета одлука о покретању превентивне операције“, истакао је он.
Медведев је данас посетио полигон „Мулино“ у Нижегородској области, где се упознао са припремом војника Западног војног округа у оквиру летњег режима обуке.
Раније је Медведев изјавио да поједини украјински политичари покушавају да запрете Русији, имајући у виду напад на Крим, али ако се овако нешто деси, онда ће за све њих наступити судњи дан.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
РУСИЈА
Медведев: Крај за Зеленског – или трибунал или као другоразредни комедијаш
РУСИЈА
Кијев не може да рачуна на гаранције безбедности својих суседа
Коментар