- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Русија се не мири са тим да НАТО може бити стациониран на територији Украјине

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Русија не може да прихвати чињеницу да НАТО може бити стациониран на територији Украјине, а одлука о спровођењу специјалне операције донета је као превентивна мера, како Запад не би могао да нападне Русију, изјавио је заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Ми не можемо да прихватимо чињеницу да НАТО буде стациониран на територији Украјине и да безумне главе – ове или следеће – за нас то није од неког значаја, на крају крајева, на пример, нападну нашу територију, исти овај Крим. Управо зато је донета одлука о покретању превентивне операције“, истакао је он.
Медведев је данас посетио полигон „Мулино“ у Нижегородској области, где се упознао са припремом војника Западног војног округа у оквиру летњег режима обуке.
Раније је Медведев изјавио да поједини украјински политичари покушавају да запрете Русији, имајући у виду напад на Крим, али ако се овако нешто деси, онда ће за све њих наступити судњи дан.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
РУСИЈА
Медведев: Крај за Зеленског – или трибунал или као другоразредни комедијаш
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
РУСИЈА
Кијев не може да рачуна на гаранције безбедности својих суседа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала