СРБИЈА

Вучић прихватио предлог опозиције и најавио нови потез за Косово по повратку из Њујорка

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће по повратку из Њујорка организовати састанке са представницима САНУ, Националног конвента, владикама СПЦ, као и са представницима осталих институција на којима ће се разговарати о КиМ.
Sputnik
„Немам проблем, позваћу представнике свих ових институција и организација, да видимо да ли можемо да се договоримо око ове платформе, а то је Устав и Резолуције 1244, па бар да знамо да око тога имамо неку врсту националног консензуса. У том смислу то прихватам, и чим се вратим из Њујорка, те састанке ћемо организовати", рекао је Вучић.
Овако је председник Србије реаговао на предлог посланика Борка Стефановића о формирању посебне Комисије и укључивању Скупштине у преговоре.
"Дали смо предлог иницијативе овде у Скупштини, где тражимо да се формира Комисија, где би била два представника сваке посланичке групе, где би били позвани представници универзитета, Академије наука, невладиног сектора и Српске православне цркве. Онда би то тело у 30 дана направило предлог платформе и обликовало позицију Републике Србије, која би била донета овде на расправу у Скупштини", навео је Стефановић.
Истиче да су у тексту предложили три постулата - Устав, Резолуција 1244 и дијалог о свим отвореним питањима осим о признању самопроглашеној независности.
"Ово је прилика да сви будемо укључени у процес и дамо допринос том јединству, која није једноумље", сматра Стефановић.
Вучић му је рекао да нема ништа против тог предлога, иако свестан да, примера ради, представници СПЦ и Националног конвента имају дијаметрално супротне ставове.
СРБИЈА
Шта пише у извештају о Космету о ком је расправљала Скупштина Србије /видео/
Коментар