Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић прихватио предлог опозиције и најавио нови потез за Косово по повратку из Њујорка

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће по повратку из Њујорка организовати састанке са представницима САНУ, Националног конвента, владикама СПЦ, као и са представницима осталих институција на којима ће се разговарати о КиМ.
„Немам проблем, позваћу представнике свих ових институција и организација, да видимо да ли можемо да се договоримо око ове платформе, а то је Устав и Резолуције 1244, па бар да знамо да око тога имамо неку врсту националног консензуса. У том смислу то прихватам, и чим се вратим из Њујорка, те састанке ћемо организовати", рекао је Вучић.
Овако је председник Србије реаговао на предлог посланика Борка Стефановића о формирању посебне Комисије и укључивању Скупштине у преговоре.
"Дали смо предлог иницијативе овде у Скупштини, где тражимо да се формира Комисија, где би била два представника сваке посланичке групе, где би били позвани представници универзитета, Академије наука, невладиног сектора и Српске православне цркве. Онда би то тело у 30 дана направило предлог платформе и обликовало позицију Републике Србије, која би била донета овде на расправу у Скупштини", навео је Стефановић.
Истиче да су у тексту предложили три постулата - Устав, Резолуција 1244 и дијалог о свим отвореним питањима осим о признању самопроглашеној независности.
"Ово је прилика да сви будемо укључени у процес и дамо допринос том јединству, која није једноумље", сматра Стефановић.
Вучић му је рекао да нема ништа против тог предлога, иако свестан да, примера ради, представници СПЦ и Националног конвента имају дијаметрално супротне ставове.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
СРБИЈА
Шта пише у извештају о Космету о ком је расправљала Скупштина Србије /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала