Специјална операција у Украјини

Власти Херсонске области позвале Путина да подржи избор становника да се присаједине Русији

Власти Херсонске области позвале су председника Русије Владимира Путина да подржи избор становника овог региона за самоопредељење и придруживање Руској Федерацији, наводи се у саопштењу шефа регионалне администрације Владимира Саљда на Телеграму.
Sputnik
„У име јавности и становника Херсонске области, схватајући вишевековну историјску и нераскидиву везу са вишенационалним народом Руске Федерације, у циљу утврђивања међународног правног субјективитета, молимо Вас, поштовани Владимире Владимировичу, уколико се на референдуму донесе одлука да подржите избор становника Херсонске области о самоопредељењу и придруживању Руској Федерацији“, рекао је Саљдо.
Према његовим речима, одлука о расписивању референдума у ​​Херсонској области донета је у оквиру норми о праву народа на самоопредељење и у вези са неонацистичком политиком руководства Украјине према становницима региона, употребом војних снага, уништавањем цивилне инфраструктуре, кршењем права и слобода признатих Универзалном декларацијом о људским правима, пре свега, права на живот и здравље, што је довело и доводи до погибије цивилног становништва Херсонске области“, ​​истиче се у саопштењу.
Раније су ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорошка област објавиле да ће одржати референдум о уласку у састав Русије. Референдуми ће бити одржани од 23. до 27. септембра.
Коментар