- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Власти Херсонске области позвале Путина да подржи избор становника да се присаједине Русији

© Sputnik / Дмитрий МакеевБилборд у Херсону - "Херсон - заувек са Русијом"
Билборд у Херсону - Херсон - заувек са Русијом - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Власти Херсонске области позвале су председника Русије Владимира Путина да подржи избор становника овог региона за самоопредељење и придруживање Руској Федерацији, наводи се у саопштењу шефа регионалне администрације Владимира Саљда на Телеграму.
„У име јавности и становника Херсонске области, схватајући вишевековну историјску и нераскидиву везу са вишенационалним народом Руске Федерације, у циљу утврђивања међународног правног субјективитета, молимо Вас, поштовани Владимире Владимировичу, уколико се на референдуму донесе одлука да подржите избор становника Херсонске области о самоопредељењу и придруживању Руској Федерацији“, рекао је Саљдо.
Према његовим речима, одлука о расписивању референдума у ​​Херсонској области донета је у оквиру норми о праву народа на самоопредељење и у вези са неонацистичком политиком руководства Украјине према становницима региона, употребом војних снага, уништавањем цивилне инфраструктуре, кршењем права и слобода признатих Универзалном декларацијом о људским правима, пре свега, права на живот и здравље, што је довело и доводи до погибије цивилног становништва Херсонске области“, ​​истиче се у саопштењу.
Раније су ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорошка област објавиле да ће одржати референдум о уласку у састав Русије. Референдуми ће бити одржани од 23. до 27. септембра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала