- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Референдуми о уласку ЛНР, ДНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије од 23. до 27. септембра

© Sputnik / Александар МилачићЗастава Русије
Застава Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Референдуми о уласку Луганске Народне Републике, Доњецке Народне Републике, Херсонске и Запорошке области у састав Русије биће одржани од 23. до 27. септембра.
„Референдум о уласку Луганске Народне Републике у састав Руске Федерације као конститутивног ентитета Руске Федерације биће одржан од 23. до 27. септембра", саопштио је председник Народног већа ЛНР Денис Мирошниченко.
Референдумско питање ће гласити: Да ли сте за улазак ЛНР у састав Руске Федерације, као правног субјекта Руске Федерације?
У исто време биће одржани и референдуми у Доњецкој Народној Републици, Херсонској и Запорошкој области.
Посланици Народног већа ДНР усвојили су закон о референдуму.
Закон о референдуму Доњецке Народне Републике по питању уласка у састав Руске Федерације као субјекта РФ ступио је на снагу у ДНР.
Истовремено, Централна изборна комисија Русије је саопштила да ће помоћи изборним комисијама ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области да припреме изборна места на територији Русије за грађане који су били принуђени да напусте своје домове.
Централна изборна комисија за референдум о уласку ДНР у састав Русије одржала је први састанак у Доњецку. Размотрени су организациона питања.
Раније је парламент Луганске Народне Републике усвојио закон о одржавању референдума у републици. Већ га је потписао лидер ЛНР Леонид Пасечник.
Шеф администрације Запорошке области Евгеније Балицки такође је саопштио да ће референдум о уласку Запорошке области у састав Русије бити одржан од 23. до 27. септембра, као и да је одговарајући документ већ потписан.
Јуче су Јавне коморе Луганске и Доњецке Народне Републике изашле са иницијативом да се под хитно спроведу референдуми о уласку у састав Руске Федерације.
Како показују истраживања агенције за испитивање јавног мњења ИНСОМАР, огромна већина становника ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области желела би да њихове територије по завршетку специјалне операције уђу у састав Русије. На гласање намерава да изађе 83 одсто у ЛНР, 80 одсто у ДНР, 72 одсто у Запорошкој области и 65 одсто у Херсонској области.
Зграда Државне думе Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Специјална операција у Украјини
Државна дума ће подржати одлуку становника Донбаса ако одлуче да постану део Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала