СРБИЈА

Курти: Запад би требало да се узбуни због споразума Србије и Русије

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да би споразум о сарадњи који је српски министар спољних послова Никола Селаковић потписао са руским колегом Сергејем Лавровом „требало да узбуни западно-демократске престонице“.
Sputnik
Курти је то рекао коментаришући изјаву председника Србије Александра Вучића како постоји информација да је Курти тражио артиљерију домета већег од 10 километара,
„Што се тиче питања одбране и безбедности на Косову, ми имамо министра одбране, имамо министра унутрашњих послова и ми смо демократска, прогресивна влада наде. Суочавамо се са својим северним суседима које предводи председник страха и претње који, осим тога што недемократски води државу и не признаје Косово и злочине Милошевићевог режима на Косову, одржава веома блиске везе са Руском Федерацијом, што смо недавно видели са споразумом о сарадњи који је српски министар спољних послова потписао са руским, што би требало да узбуни западно-демократске престонице“, рекао је Курти, преноси Косово онлајн.
На маргинама 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација министар спољних послова Србије Никола Селаковић и шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров потписали су План консултација министарстава спољних послова Србије и Русије за 2023-2024. годину.
СРБИЈА
Селаковић и Лавров потписали План консултација за 2023-2024. /видео/
Коментар