Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о најновијим потезима Приштине: Ми се у ствари боримо против онога што ради Запад

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић истакао је, поводом активности председнице привремених институција у Приштини Вјосе Османи да избори додатна признања такозваног Косова, да се не ради о борби Приштине, већ да се ради о нашој борби против онога што раде велике западне силе.
„Како видим радиће на све могуће начине и ми ћемо да се боримо. Видео сам већ три азијске и три афричке земље које су таргетовали. Ми ћемо да наставимо да радимо. Није питање Приштине, већ наше борбе против онога што ће радити све велике западне силе“, поручио је Вучић.
Он је указао да те силе сада гледају да искључе једну Русију из УН, да је Србија мала, али и да ће тако мала успети да се сналази и бори.
„Неће им баш бити онако лако како су замислили“, поручио је Вучић.
Он је додао да нема сумње да ће западне земље наставити да помажу тзв. Косову у жељи да добију што више признања, али да је на Србији да се бори за своје интересе.
На питање у вези са наводима да Американци и Британци помажу Аљбину Куртију и наоружавају га “као председника Украјине Владимира Зеленског”, те да нуде помоћ Приштини да праве елаборате о земљама које би могле да утичу да тзв. Косово уђе у УН, Вучић је одговорио:

“О овом првом (наоружовању), знам шта је истина и не желим да коментаришем. А, што се тиче да ли ће им помагати око наставка признања Косова, немам никакве сумње у то”, рекао је Вучић.

Зато је, каже, пред нама тежак период, али не можемо да искочимо из сопствене коже.
“Неки ме критикују, па кажу - сваки пут када поменем КиМ, даље смо од ЕУ. Да заборавим КиМ? Да не помињем КиМ, неправду која нам је учињена? Ако ни због чега, онда због поноса и достојанства нашег народа, због 82 деце недужно убијене. Да се правим да се није десило?”, упитао је председник Србије.
Како каже, Србија нема много избора.
“Мали смо ми, а прејаке су то и превелике силе. Али, за нијансу смо мање мали од онога како они мисле”, додао је Вучић.
На питање колико је све то опасно, одговорио је да није ту само питање наоружавања и рекао да се ради о информацији да је Курти тражио артиљеријско оружје домета већег од 10 километара.
“А, што се тиче електронског ометања, они то раде одавно. Не Албанци, него странци. Када су заузимали алтернативне путеве, у време такси, како не бисмо превозили робу на КиМ, увек су електронски ометали све што је долазило са територије централне Србије. Али, што се тога тиче, узвратићемо”, поручио је Вучић.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
СРБИЈА
Србија неће гласати за ограничавање права вета или искључење Русије из СБ УН: Вучићева порука из САД

"Ко убије децу, мора да одговара"

Вучић је рекао поводом најаве Министарства правосуђа Хрватске да неће поступати по замолници Србије да уручи позиве четворици хрватских пилота за рочиште пред посебним одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду да им очигледно нису битна српска деца, која су убијена.
„То је поступање по оптужници, правоснажној, правоваљаној. Суђење није могло да се одржи пред загребачким судом, али требало је. Нису заинтересовани за децу, јер су то српска деца па њихово убиство за њих није штета, и разумљиво је да за тај злочин мора да се суди пред београдским судом. Ми сматрамо да су деца, деца, без обзира на националност“, указао је Вучић.
Вучић је истакао да су то деца, и да када их неко убије тражимо да неко мора да одговара“.
„Међутим, то је ваљда та демократска демократија, право и правда“, констатовао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала