Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: Запад би требало да се узбуни због споразума Србије и Русије

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да би споразум о сарадњи који је српски министар спољних послова Никола Селаковић потписао са руским колегом Сергејем Лавровом „требало да узбуни западно-демократске престонице“.
Курти је то рекао коментаришући изјаву председника Србије Александра Вучића како постоји информација да је Курти тражио артиљерију домета већег од 10 километара,
„Што се тиче питања одбране и безбедности на Косову, ми имамо министра одбране, имамо министра унутрашњих послова и ми смо демократска, прогресивна влада наде. Суочавамо се са својим северним суседима које предводи председник страха и претње који, осим тога што недемократски води државу и не признаје Косово и злочине Милошевићевог режима на Косову, одржава веома блиске везе са Руском Федерацијом, што смо недавно видели са споразумом о сарадњи који је српски министар спољних послова потписао са руским, што би требало да узбуни западно-демократске престонице“, рекао је Курти, преноси Косово онлајн.
На маргинама 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација министар спољних послова Србије Никола Селаковић и шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров потписали су План консултација министарстава спољних послова Србије и Русије за 2023-2024. годину.
Министри спољних послова Србије и Русије Никола Селаковић и Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
СРБИЈА
Селаковић и Лавров потписали План консултација за 2023-2024. /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала