СПОРТ

Одмазда због одласка у Русију – Французи се одрекли Томе!

Нови кошаркаш Зенита Тома Ертел више неће моћи да наступа за репрезентацију Француске ако буде заиграо за клуб из Санкт Петербурга, саопштио је данас Кошаркашки савез Француске (ФФББ).
Sputnik
Након што је стигла вест да ће Еретел потписати за Зенит упркос томе што Француска не дозвољава да репрезентативци играју за руске клубове, Савез се и званично огласио.
„ФФББ је са Твитера сазнала да је Зенит из Санкт Петербурга у Русији најавио потписивање једногодишњег уговора са Ертелом са могућношћу продужења за још једну сезону. Савез није обавештен да је уговор са руским клубом потписан, нити је у процесу потписивања. Играч је потписао изјаву под заклетвом на почетку припрема француске репрезентације крајем јула у којој се наводи да нема намеру да потпише за руски или белоруски клуб“, наводи се у саопштењу ФФББ.
Кошаркашки савез Француске понавља да Ертел неће моћи у будућности да игра за национални тим.
„Ертел ће бити изопштен из репрезентације за наредна такмичења, укључујући и Олимпијске игре у Паризу 2024. године пошто је одлучио да потпише уговор са Зенитом из Санкт Петербурга“, наведено је из Кошаркашког савеза Француске.
Еретел је на Евробаскету био један од најважнијих играча Француске, а у финалу против Шпаније дао је 16 поена уз седам асистенција.
СПОРТ
Тома је стигао у Русију упркос „претњама“!
СПОРТ
Момак са Космета је у Србији био само „епизода“ – а у Шпанији је већ стао уз раме легенде /видео/
СПОРТ
Марина је лоцирала проблем, а Тина – потврдила: „Друга четвртина...“
Коментар