- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тома је стигао у Русију упркос „претњама“!

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаБаскетбол. Евролига. Матч ЦСКА - "Анадолу Эфес"
Баскетбол. Евролига. Матч ЦСКА - Анадолу Эфес - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Француски кошаркаш Тома Ертел потписао је једногодишњи уговор са Зенито из Санкт Петербурга иако се раније обавезао савезу своје земље да тако нешто неће урадити, јавља Баскет њуз.
Он је крајем јуна направио усмени договор са Зенитом, али је морао пред Евробаскет да потпише уговор са Француском која не дозвољава играчима да иду у руске и белоруске клубове док траје ситуација у Украјини.
„Сви играчи који играју за сениорске националне тимове позвани су да потпишу изјаву где се слажу са препоруком Федерације да не улазе у преговоре са клубовима из Русије или Белорусије докле год буде трајао конфликт у Украјини. Уколико неко не буде поштовао овакав договор неће бити узет у разматрање за наступање такмичењима, укључујући и Олимпијске игре 2024. године“, стоји у саопштењу.
Како наводи поменути сајт, Ертел се сложио са захтевима кошаркашке федерације, али упркос томе, потписао једногодишњи уговор са Зенитом, уз могућност продужетка за још сезону.
Савез Француске је „ултиматумом“ запретио играчима да би могли да сносе последице ако оду у руске или белоруске клубове, да неће играти на Олимпијским играма, вероватно и на Мундобаскету, али...
Ертел је био слободан у избору нове средине, а у каријери је играо за Ортез, Асвел, Стразбур, Басконију, Ефес, Барселону и Реал Мадрид.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Евробаскет 2022
Медији из БиХ: Словенци због пијанке испали од Пољака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала